Fostul șef al CS Transelectrica, dat afară la jumătatea mandatului, cere daune de 840.000 de lei companiei, în arbitraj

Adrian Goicea, numit președinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica în iarna lui 2019 pe patru ani și demis fără explicații un an și jumătate mai târziu, a intentat proces la Curtea de Arbitraj de la Viena și cere companiei 840.000 de lei daune

Iată ce a transmis Transelectrica Bursei:

“În completarea rapoartelor curente diseminate în data de 25 februarie 2022 și 06 ianuarie 2023, precum și a Materialului informativ AGA nr. 32601/29.07.2021 adus la cunoștință acționarilor săi în ședința AGA din data de 31.08.2021, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează acționarii și persoanele interesate faptul că domnul Adrian GOICEA, fost membru al Consiliului de Supraveghere revocat prin Hotărârea AGA nr.4/2021, a înregistrat pe rolul Centrului de Arbitraj de la Viena cererea de arbitraj ARB-5724, valoarea pretențiilor acestuia fiind de 838.728 lei (principal) reprezentând compensații în baza contractului de mandat încheiat în aplicarea Hotărârii Adunării Generale a Acționarilor nr. 9/28.09.2020Ț.

Adrian Goicea a fost președinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, numit fiind în acst post în decembrie 2019, cu un mandat de patru ani. Totuși, în iunie 2021, acționarii (acționarul majoritar este statul) au votat revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

Goicea a spus atunci că nu li s-a oferit nicio explicație și că firma “mergea bine”. “Transelectrica mergea foarte bine. Iar un lucru care merge bine trebuie lăsat să meargă la fel. Nu cred că îşi avea rostul o măsură administrativă de genul acesta, când compania este pe profit. Anul trecut, Transelectrica a avut un profit serios, anul acesta este și mai promițător. Investițiile mergeau, inclusiv cele care trenau de mai mulți ani. Se mergea cu toată forța pe investiții și vechi și noi. Transelectrica are un plan de investiții ambițios, iar motorul unei companii până la urmă este reprezentat de investiții – pentru a mări capacitatea, pentru a asigura un transfer transfrontalier eficient, pentru a crea condițiile pentru regenerabile etc.

Într- un cuvânt, compania merge bine. Nu ni s-a spus nimic, nu a motivat nimeni revocarea noastră”, a spus atunci Goicea, pentru Financial Intelligence.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *