Ghid ANRE pentru informarea celor șase milioane de români vor fi afectați de liberalizarea prețurilor la energie electrică

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a publicat  o informare referitoare la liberalizarea oieței de energie electrică pentru consiumatorii casnicic în care le spune celor șase milioane de oameni afectați ce pot să facă și la ce să fie atenți.

La 1 ianuarie piața de energie electrică pentru consumatorii casnici se va liberaliza, lucru care va afecta circa șase milioane de clienși casnici care încă plătesc prețuri reglementate de stat și nu au ieșit în piața concurențială, prin schimbarea furnizorului sau a contractului de furnizare.

Prețurile la care ei plătesc energia electrică acum nu vor mai fi aplicabile. Oamenii trebuie să știe că nu li se va sista niciun moment furnizarea de energie electrică dacă nu întreprind niciun demers, însă la un moment dat trebuie să facă o alegere.

Cine nu face nicio alegere, trebuie să știe că va primi în continuare energia electrică la un preț de serviciu universal, de la actualul său furnizor de ultimă instanță (FUI). Acest preț nu este încă stabilit, cel mai probabil va fi publicat în preajma Crăciunului, dar oamenii trebuie să știe că el va fi semnificativ mai mare decât ce plătesc acum.

Dacă nu doresc să plătească acest preț, cei șase milioane de clienți pot alege o ofertă concurențială, fie de la furnizorul actual, fie de la alt furnizor, la libera lor alegere. Nu doar prețul mai mic contează în alegere însă, ci și alte detalii contractuale.

În acest sens, Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a publicat recent o informare adresată exact acestor oameni, foarte utilă, pe care o găsiți aici: Ghid informare ANRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *