Germanul Frank Hajdinjak, fostul șef al E.On România, a fost angajat director în grupul românesc de firme Adrem

Frank Hajdinjak, vreme de mulți ani director general peste operațiunie gigantului german E.On în România, este de la 1 februarie director în cadrul grupului de companii românești Adrem. El ocupă poziția de Chief Strategy and Transformational Officer.

Numirea lui Hajdinjak la Adrem, aflată de noi de la surse din piața de energie, a fost confirmată de Corneliu Bodea, fondator și CEO al Adrem.

“Experiența lui Frank în industria energetică este recunoscută și sunt bucuros că a devenit membru al echipei Adrem. În contextul socio-economic actual în care este nevoie de adaptare, evoluție și de tehnologizare, companiile trebuie să fie flexibile, creative și să-și întărească echipele cu profesioniști care să contribuie la progres.

Sunt convins că implicarea lui Frank în proiectele strategice prioritare ale Adrem, precum digitalizarea companiilor noastre și dezvoltarea serviciilor și produselor pentru consumatorii finali de energie, va aduce o contribuție majoră la transformarea organizațională necesară”, ne-a declarat  Corneliu Bodea, CEO Adrem.

Frank Hajdinjak a fost numit în poziția de Chief Strategy and Transformational Officer în cadrul grupului de companii Adrem. Va coordona direcțiile de resurse umane, management integrat, IT și diversificare a portofoliului de clienți în zona de B2C în piața de energie, direcție de dezvoltare începută în 2019. “Având o experiență considerabilă în managementul companiilor din industria energetică, Frank va coordona proiecte strategice de transformare organizațională ale grupului Adrem, ce vizează companiile Adrem Invest, Adrem Engineering și Adrem Link”, arată Adrem.

“Sunt foarte încântat să mă alătur echipei grozave de profesioniști de la Adrem Invest. Cu mulți dintre ei am avut deja plăcerea de a lucra împreună la E.ON România. Este o provocare mare pentru mine și aștept cu nerăbdare să dezvolt cu succes afacerea Adrem Invest împreună cu partenerii noștri de pe piață și noii mei colegi”, spune și Frank Hajdinjak.

Frank Hajdinjak a fost, timp de peste zece ani, până în 2019, directorul general al E.ON România, compania-mamă a firmelor care se ocupă de distribuția și furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale în România. El a venit în țara noastră în 2004, și a fost numit CEO al E.On România patru ani mai târziu. Căsătorit cu o româncă, despre Hajdinjak s-a scris că va rămâne în România, unde avea oferte din zona de energie încă de la momentul în care grupul german a anunțat schimbarea lui din poziția de CEO, în 2019. Atunci, E.On a anunțat că în locul lui Hajdinjak va fi numit Manfred Paasch, care este și acum în aceeași poziție la E.On România. Într-adevăr, potrivit paginii sale de LinkedIn, Hajdinjak era, înainte de a ocupa poziția de la Adrem, country manager pentru România al companiei de consulanță germane Damson. Hajdinjak a fost și președinte al ACUE, asociația companiilor de utilități din România.

Adrem este una dintre cele mai importante companii românești din domeniul energiei, o afacere antreprenorială cu o istorie de 29 de ani. Grupul cuprinde trei companii: Adrem Engineering, Adrem Invest și Adrem Link. Împreună, companiile Adrem oferă produse, servicii și soluții care acoperă domeniul energetic precum: soluții complete pentru infrastructura energetică, de la lucrări complexe de antreprenoriat general și echipamente dezvoltate în cadrul companiei (Adrem Engineering); la servicii precum smart metering, administrare grupuri de măsură, mentenanța infrastructurii electrice și operarea rețelelor de distribuție de energie (Adrem Invest); și la activități de citiri contoare, soluții în eficiență energetică, vizibilitate și informare, optimizare operațională, automatizare și control și produse smart home (Adrem Link). Compania a fost fondată și este condusă de Corneliu Bodea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *