Germanii de la PNE au vândut un proiect fotovoltaic de 61 MW în Dolj, parcul va fi operațional în 2025

Dezvoltatorul german PNE obținut noi succese operaționale în România și Italia la sfârșitul anului, încheind cu succes negocierile privind vânzarea de proiecte fotovoltaice în cele două țări, cu capacitatea totala de 175,5 MWp, arată un comunicat de presă al companiei.

În România, PNE a vândut un proiect cu o capacitate de 61,5 MWp, ajuns la maturitatea construcției. Acesta este situat în sudul României, într-o regiune cu potențial solar ridicat. Cumpărătorul este o companie locală.

„Suntem încântați că am reușit să finalizăm încă două vânzări pe piețele europene la sfârșitul acestui an. Piețele apreciază expertiza noastră în sectorul fotovoltaic și au încredere în experiența noastră. Aceasta este a doua vânzare în România din acest an. În luna iulie am anunțat vânzarea a cinci proiecte fotovoltaice către o corporație energetică franceză”, spune Markus Lesser, CEO PNE AG.

Grupul PNE activează în România de peste 10 ani. A dezvoltat la standarde înalte de calitate și vândut cu succes proiecte eoliene și fotovoltaice cu o capacitate totală de 571 MWp în judetele Constanta, Bihor, Dolj.

Vânzarea celor 12 proiecte din Italia, însumând 114 MW, către re:cap global investors ag, implică primele proiecte fotovoltaice ale Grupului PNE în Italia, după cele eoliene de 300 MW dezvoltate începând cu 2006.

’’ Crăciunul 2023 ne-a adus un cadou frumos. Am înregistrat cu succes înca o vânzare în acest an, după cei 208 MWp din luna iulie. Este un proiect fotovoltaic de 61,5 MWp pe care l-am dezvoltat în județul Dolj și este gata de construit. Are un randament energetic excepțional, iar racordarea se face într-o stație electrică la 110 kV, din proximitate. Parcul fotovoltaic va fi pus în funcțiune în 2025. Tot spre finalul anului am terminat dezvoltarea unui alt proiect fotovoltaic cu o capacitate de 48,9 MWp, situat în județul Constanța”, spune Daniela Dinescu, country manager PNE România.

“Pentru 2024 avem în plan finalizarea la RTB (ready to build – n.red.) a 5 proiecte fotovoltaice, totalizand 436 MWp, aflate acum in stadiu avansat de dezvoltare. In paralel vom continua dezvoltarea celorlalte proiecte din portofoliu, diverse tehnologii RES. Luăm in considerare și oportunitățile din sectorul eolian offshore.

Începând din 2022 ne-am implicat activ în promovarea potențialului eolian din Marea Neagră. PNE AG, ca reputat dezvoltator de proiecte eoliene offshore si cu o expertiză de peste 25 de ani,  a contribuit la amendamentele pe draftul legii offshore și a participat activ în dezbaterile publice din acest an, din România’’, mai spune Dana Dinescu.

Grupul PNE este unul dintre cei mai experimentați dezvoltatori de proiecte în domeniul parcurilor eoliene onshore și offshore, activ de 25 de ani. Accentul se pune pe dezvoltarea energiei eoliene și a proiectelor fotovoltaice la nivel mondial, precum și pe generarea de energie electrică cu propriile parcuri eoliene. Portofoliul său acoperă toate fazele de planificare a proiectului, de la investigarea locațiilor și implementarea procedurilor de aprobare, prin finanțare și construcție, până la operare și retehnologizare. În calitate de furnizor de soluții de energie curată, Grupul PNE oferă, de asemenea, servicii pentru întregul ciclu de viață al parcurilor eoliene și al centralelor fotovoltaice. Grupul PNE este un partener cautat în îndustrie pentru soluții de rafinare a energiei electrice prin tehnologii power-to-X.

La nivel global, la începutul anului 2023, Grupul PNE avea în dezvoltare proiecte de energie regenerabilă, eoliene onshore și offshore și fotovoltaice cu o capacitate totală de 16500 MW.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *