Germania închide toate reactoarele nucleare până în 2022

Toate reactoarele nucleare din Germania vor fi închise până în anul 2022, a declarat ministrul federal al mediului, Norbert Rottgen, care a făcut acest anunţ după o reuniune a coaliţiei de guvernare.

Şapte dintre cele mai vechi reactoare, oprite temporar după dezastrul de la Fukushima, şi centrala nucleară Kruemmel nu îşi vor mai relua activitatea. Alte şase vor fi scoase din uz până în 2021, iar restul de trei până în 2022, a spus el.  „Nu vor exista revizuiri”, a precizat Rottgen.El a admis, însă, că o taxă pentru barele de combustibil uzate, care ar urma să crească la 2,3 miliarde de euro în următorii ani, va rămâne, în pofida închiderii centralelor.

Reprezentanţii au avertizat că scoaterea din uz va afecta puternic baza industrială a ţării. Înainte de moratoriul din martie, Germania se baza în proporţie de 23% pe energia nucleară.

Cancelarul Angela Merkel a înfiinţat o comisie de etică pentru a analiza folosirea energiei nucleare, după dezastrul de la centrala Fukushima din Japonia. În urma crizei din Japonia, în Germania au avut loc mai multe proteste, tot mai mulţi cetăţeni solicitând renunţarea la energia atomică.

Germania are 17 reactoare nucleare, cu o putere instalată totală de circa 20.000 MW

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *