Germania construiește încă un terminal de LNG, al cincilea

Al cincilea terminal plutitor pentru importul de gaze lichefiate (GNL) va fi construit în Germania de un consorţiu privat, pe lângă cele patru planificate deja de Guvern, a anunţat Ministerul Economiei, transmite Reuters, citată de Agerpres

Cel de-al cincilea terminal, care va fi situat în Lubmin, la aproximativ 250 km nord de Berlin, ar trebui să fie construit până la finalul acestui an. Lubmin şi Stade, lângă Hamburg, au fost anunţate de Ministerul Economiei ca fiind locurile celor două terminale planificate de Guvern.

Construirea acestor terminale face parte din strategia Germaniei de a-şi reduce rapid dependenţa de energia din Rusia. Deja au fost anunţate două terminale în Wilhelmshaven şi Brunsbuettel, ambele la nord de Bremen, care vor fi operaţionale în această iarnă.

Conform Ministerului Economiei, terminalele din Stade şi Lubmin vor fi operaţionale cel mai devreme la finalul lui 2023.

Importatorii de gaze din Uniunea Europeană se grăbesc să găsească surse alternative de aprovizionare cu gaze, pe măsură ce rup legăturile cu regimul lui Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina. Pentru Germania, ţară care îşi asigura din Rusia aproximativ jumătate din necesarul de gaze, livrările prin noile terminale ar acoperi aproximativ o treime din consumul său anual şi de asemenea ar creşte, cu o cincime, capacitatea totală de import a UE.

Graţie celor cinci terminale plutitoare, plus a altor două terminale terestre care urmează să fie construite, Germania ar trece în faţa Marii Britanii în termeni de capacitate de import de gaze lichefiate, fiind devansată doar de Spania în UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *