Germania alocă 50 de miliarde de euro industriei pentru decarbonarea producției

Ministerul german al Afacerilor Economice și al Acțiunii Climatice a lansat un nou program de finanțare menit să ajute sectorul industrial german să treacă la decarbonare și la tehnici de producție neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, potrivit Enerdata.

Programul va beneficia de o finanțare totală de aproximativ 50 de miliarde de euro, alocată  companiilor industriale care se confruntă cu costuri substanțiale ale energiei.

Programul, denumit “contracte de protecție a climei”, este un element important al răspunsului Germaniei la provocări precum costurile ridicate ale materiilor prime, energiei și forței de muncă.

Germania speră că acest sprijin financiar îi poate ajuta pe producătorii de oțel, ciment, hârtie și produse chimice să își decarboneze producția. Astfel, companiile vor putea solicita bani guvernamentali în cadrul acestui program pentru o perioadă de 15 ani.

Începând cu 6 iunie 2023, firmele vor avea la dispoziție două luni pentru a-și exprima interesul pentru această schema. Ulterior, va începe un proces de licitație pentru acordarea finanțării.

Programul este menit să ajute Germania să își îndeplinească angajamentul de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2045.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *