General Electric introduce în România turnuri de 130 de metri pentru eoliene

Noul model de turn de 130 de m permite creşterea producţiei anuale de energie şi scăderea impactului turbulenţelor şi oferă mai multe opţiuni pentru potenţiale amplasamente eoliene.

GE a introdus turnuri mai înalte pentru linia de produse formată din turbine eoliene pe uscat care vor permite creşterea producţiei anuale de energie  şi mărirea numărului de potenţiale amplasamente pentru proiecte eoliene. Iniţial, noile turnuri vor fi oferite pentru seria de 2,5 MW de la GE, inclusiv noua turbină eoliană 2,75-103. Turnurile sunt prevăzute cu piloni de peste 130 metri înălţime.

„Datorită înălţimii turnurilor, tot mai multe amplasamente vor deveni atractive pentru instalarea parcurilor eoliene. Aceste noi turnuri oferă mai multă valoare clienţilor prin captarea vântului la înălţimi mai mari şi prin reducerea impactului turbulenţelor, determinând astfel creşterea producţiei energetice anuale”,  a declarat Stephan Ritter, Director General al GE Renewable Energy Europe

Noul model de turn va avea o structură hibridă  din beton prefabricat şi oţel tubular. Această construcţie conferă echilibrul optim între valoarea oferită clientului şi tehnologia avansată, reducând în acelaşi timp şi problemele logistice. Noul turn este potrivit în special pentru zonele acoperite de păduri şi zonele deluroase predispuse la turbulenţe de mare intensitate.

Iniţial, pieţele cheie pentru noile turbine eoliene cu turnuri mai înalte produse de GE vor fi România, Germania, Scandinavia, Polonia şi Canada.

GE  este o companie globală diversificată, activă în sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare şi media care răspunde celor mai dure provocări la nivel mondial. De la motoare de aeronave şi producţia de energie la servicii financiare, soluţii în domeniul medical şi programe de televiziune, GE este prezentă în peste 100 de ţări şi are aproximativ 300.000 de angajaţi în întreaga lume

1 Comment

 1. Firma QUARK EXE SRL este specializata in realizarea instalatiilor de protectie la pamant cu tehnologie aluminotermica cupru / cupru, sau cupru / otel.
  Producem CHITURI pentru suduri exoterme , electrozi cuprati de ampamantare si toate materialele si sculele necesare pentru realizarea retelelor de protectie la pamant.
  Eventual facem instruiri si transfer tehnologic.
  Pentru detalii sunati la tel: 0722 623 207.

  Cu stima,

  Ing. COMAN Tudor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *