General Electric construieşte cea mai mare turbină eoliană din lume. Palele sunt mai lungi decât un teren de fotbal

General Electric (GE) Renewable Resources a anunţat că va investi peste 400 de milioane de dolari pentru dezvoltarea celei mai mari turbine eoliene din lume, scrie economica.net.

Palele turbinei vor fi mai lungi decât un teren de fotbal, iar întreaga construcţie se va ridica la peste 260 de metri, de două ori cât cea mai înaltă clădire din Bucureşti.

Turbina Haliade-X va fi produsă de LM Wind Power şi va fi destinată exclusiv proiectelor offshore, a anunţat compania, potrivit Bloomberg.

Cu o capacitate instalată de 12 MW, cea mai mare turbină eoliană din lume va genera până la 67 GWh pe an, suficientă energie pentru 5.000 de locuinţe, estimează compania americană. Turbinele eoliene mai mari sunt mai eficiente în ceea ce priveşte instalarea echipamentelor adiacente, conectarea la reţea şi mentenanţa.

GE va face prima demonstraţie în 2019 şi estimează că va livra primele exemplare Haliade-X în 2021.

„Industria energiei regenerabile a avut nevoie de peste 20 de ani pentu a instala primii 17 GW în parcuri eoliene offshore. Astăzi, se estimează că vor fi instalaţi peste 90 GW în următorii 12 ani, datorită costurilor mai scăzute obţinute prin creşterea anvergurii industriei şi prin progresul tehnologiei”, a afirmat Jerome Pecresse, preşedinte şi CEO al GE Renewable Energy.

Costul construirii şi producerii de ferme eoliene offshore a scăzut puternic în ultimii ani, astfel că necesitatea subvenţiilor guvernamentale pentru astfel de proiecte a dispărut. În 2017, Germania şi Olanda au avizat primele proiecte eoliene offshore care vor fi total viabile economic, dependente doar de preţurile din piaţă, fără ajutoare de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *