Gdf Suez își va reorganiza activitățile din Europa

Grupul pregăteşte un nou tip de organizare pentru anul 2012 şi anunţă numirea de noi directori în aparatul central.

Gigantul francez al energiei a anunţat că studiază reorganizarea activităţilor sale europene, proces de care se va ocupa vicepreşedintele grupului, Jean-François Cirelli, şi care va fi finalizat anul viitor, scrie presa franceză.

Unul dintre scenarii constă în gruparea activităţilor din Franţa cu cele din restul Europei, în condiţiile în care, după achiziţia International Power, activităţile de producţie a energiei electrice ale grupului din Orientul Mijlociu, Asia şi America au fost grupate într-o nouă entitate “New IP”. În acelaşi timp GdF Suez îşi va reorganiza şi aparatul de conducere, prin numirea unui nou director de resurse umane, de la 1 iulie, în persoana lui Christelle Martin, ex-Suez, care va coordona toate direcţiile din această arie.

Reorganizarea marchează o nouă etapă în dezvoltarea grupului, abandonându-se egalitatea posturilor de conducere, care a fost stabilită între GdF şi Suez atunci când a avut loc fuziunea dintre cele două companii. Unele voci spun că foştii executivi din Suez îşi vor consolida poziţia, în detrimentul celor de la Gaz de France, care vor părăsi posturile, abordare contrazisă însă de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *