Gazprom și-a propus să deţină 120 de benzinării în România până în 2015

Gazprom îşi propune să deţină 50 de benzinării în România până la finalul anului 2013 şi 120 până în 2015, cu o investiţie totală de peste 150 milioane de euro, potrivit lui Kirill Kravchenko, director general adjunct Gazprom Neft.

„Investiţiile noastre în economia românească sunt în creştere. Noi avem o activitate în expansiune, nu doar în exploatare şi producţie dar şi în marketing şi vânzare, domeniul geologic. Putem să investim mai multe sute de milioane de euro în exploatare şi producţie în economia românească. Vrem să construim o reţea de vânzare, avem deocamdată 10 benzinării, şi vrem ca până la sfârşitul anului să existe 50 benzinării, iar până în 2015 reţeaua noastră să cuprindă 120 de benzinării cu o investiţie totală de mai mult de 150 milioane euro”, a spus Kravchenko, citat de agerpres.ro.

Prezent la eveniment, Mihai Adrian Albulescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Departamentul de Energie, a arătat că intrarea Gazprom pe piaţă este binevenită pentru consumatorii din România pentru că această competiţie duce la scăderea preţurilor de vânzare ale carburanţilor.

„România este a doua ţară europeană în care staţiile de distribuţie de carburanţi Gazprom au început să opereze. Pe 19 decembrie prima staţie Gazprom a fost deschisă în Serbia”, a mai spus oficialul Ministerului Economiei.

Subsidiara Gazprom Neft- NIS j.s.c Novi Sad a inaugurat, vineri, o nouă staţie sub brand-ul Gazprom în România. În acest moment reţeaua cuprinde 12 staţii de distribuţie carburanţi în România.Potrivit unui comunicat, compania se orientează pe segmentul premium al pieţei produselor petroliere din România şi din alte state din Balcani. „Acest format presupune existenţa şi a unui restaurant cu mâncăruri şi băuturi de calitate cu specific local. Totodată aici vor fi şi terenuri de joacă pentru copii, internet gratuit, etc“, se menţionează în comunicatul celor de la NIS. Chiar dacă este pe segmentul premium, preţurile la benzinăriile companiei sunt cele mai mici din România.

Programul de dezvoltare a noii reţele de staţii de distribuţie carburanţi ‘Gazprom Petrol Stations’ include şi alte ţări din regiunea Balcanilor – Serbia, Bulgaria, România, Bosnia şi Herzegovina. Până la sfârşitul anului 2015 reţeaua Gazprom va avea aproximativ 250 de staţii de distribuţie carburanţi în regiunea Balcanilor, dintre care 120 în România. Managementul operaţional al reţelei va fi realizat de către NIS. Reţeaua de staţii de distribuţie carburanţi Gazprom se situează în segmentul premium al pieţei de profil.

Foto: www.nis.rs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *