Gazprom reduce preţurile pentru unii consumatori europeni

Grupul rus Gazprom a redus preţurile gazelor pentru mai multe companii europene mari, în încercarea de a-şi păstra cota de piaţă în condiţiile scăderii cererii de carburanţi din cauza dificultăţilor economice din regiune.

Astfel, Gazprom a „ajustat” contractele cu GDF Suez, Wingas (Germania), SPP (Slovacia), Sinergie Italiene şi EconGas (Austria), scrie Mediafax. Reprezentanţii Gazprom au refuzat să precizeze reducerile acordate clienţilor, dar o sursă apropiată discuţiilor dintre grupul rus şi Sinergie Italiane a spus că preţurile au au fost revizuite semnificativ în scădere.

„Condiţiile au fost îmbunătăţite pentru Sinergie Italiane. Volumul nu a fost afectat”, a spus sursa. Gazprom şi divizia Gazpromexport au fost implicate în negocieri de lungă durată referitoare la preţuri cu companii din Europa, unde Rusia asigură un sfert din necesarul de gaze. „La sfârşitul lui 2011 şi începutul lui 2012, Gazpromexport a încheiat acorduri cu unii cumpărători europeni mari pentru anumite ajustări ale preţurilor gazelor”, a declarat directorul diviziei de exporturi, Alexandr Medvedev.

Citeşte mai mult pe Mediafax

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *