Gazprom Neft este interesată de piața românească

Gazprom Neft, divizia petrolieră a gigatului rus al gazelor Gazprom, care deţine compania sârbă NIS este interesată de piaţa românească, potrivit unei declaraţii a unui oficial Gazprom Neft.

 

”Suntem interesaţi de toate posibilităţile pe care regiunea Balcanilor le oferă. În afară de Serbia şi Bosnia-Herţegovina, Gazprom Neft este interesată de Bulgaria, România, Muntenegru, Macedonia şi părţi din Croaţia. În aceste ţări vedem oportunităţi de cooperare în domeniul distribuţiei. În plus, România, Ungaria, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina au potenţial şi în domeniul extracţiei de hidrocarburi”, a declarat directorul general adjunct de la Gazprom Neft Kiril Kravchenko, într-un interviu pentru agenţia de ştiri bulgară Focus News.

 

Gazprom Neft a cumpărat compania petrolieră NIS din Serbia, plătind 400 de milioane de dolari pentru 51% din companie, acesta fiind primul activ al companiei ruse în Europa centrală şi de est.

 

Nu este prima referire pe care o face Gazprom Neft la România. Luna trecută, ITAR Tass publica o ştire potrivit căreia Gazprom Neft şi compania slovacă Petrol vor coopera pe segmentul de distribuţie a carburanţilor din România şi Bulgaria. Ştirea a apărut în contextul unei vizite a lui Vladimir Putin în Slovenia, în urma căreia fosta republică iugoslavă şi-a dat acordul pentru proiectul South Stream.

De asemenea, compania rusă şi-a manifestat anul trecut, interesul pentru un proiect regional, conducta de ţiţei Craiova-Pancevo.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *