Gazprom îşi va dubla capacitatea de înmagazinare din Europa

 

Gazprom intenţionează să investească 200-300 de milioane de euro pentru dublarea capacităţilor subterane de stocare a gazelor în Europa până în 2015, astfel încât să poată asigura livrări neîntrerupte de gaze, a declarat miercuri directorul general adjunct al grupului rus, Alexander Medvedev, potrivit Mediafax.

 

„Nu putem garanta că situaţia temperaturilor extrem de scăzute nu se va repeta iarna următoare, sau în următorii cinci ani consecutiv, de exemplu.Iată de ce am aprobat un program de dublare a capacităţilor destocare din Europa „, a spus Medvedev într-un interviu acordat televiziunii RT, relatează RIA Novosti.

 

Potrivit planului, grupul rus urmează să crească de două ori capacitatea de stocare a gazelor din Europa la 5 miliarde de metri cubi, până în 2015. „Judecând după experienţa trecută, acest proiect va necesita circa 200-300 de milioane de euro, în următorii cinci ani”, a arătat Medvedev.

 

El a spus totodată că gazoductele Nord Stream şi South Stream, care vor transporta gaze în Europa ocolind rutele actuale de tranzit, precum şi alte conducte, vor contribui la îmbunătăţirea securităţii energetice a Europei.

 

„Acesta este motivul pentru care investim masiv în noi conducte de export şi în dezvoltarea actualelor capacităţi de transport al gazelor”, a explicat Medvedev. Gazprom a anunţat că în perioada de vârf a gerului din Europa a reuşit să asigure livrări stabile de gaze prin utilizarea la maxim a facilităţilor subterane europene de gaze, respectiv 38 de milioane de metri cubi pe zi.

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *