Gazprom a scos la vânzare activele din sectorul gazelor din Marea Nordului

Gazprom International, o filială a gigantului rusesc al gazelor Gazprom, a lansat o licitație pentru vânzarea activelor sale de gaze din sectoarele olandez, britanic și danez ale Mării Nordului, potrivit Enerdata.

Gazprom International intenționează să vândă participația sa de 50% din Wintershall Noordzee (WINZ), o societate mixtă cu Wintershall Dea, și 100% din acțiunile Gazprom International UK Limited, o filială care deține o participație în consorțiul care participă la dezvoltarea câmpului de gaze din Sillimanite.

În plus, tranzacția va include, de asemenea, vânzarea a 100% din acțiunile Gazprom UK Limited, o companie care deține Gazprom UK Resources cu o participație în consorțiul care participă la dezvoltarea câmpului de gaze de la Wingate.

În același timp, WINZ deține, de asemenea, participații într-un consorțiu care participă la dezvoltarea câmpurilor de gaze Sillimanite și Wingate.

Ofertele vor începe de la 344 milioane de euro.

Gazprom International a devenit acționar al WINZ în 2015, ca parte a schimbului de active dintre Gazprom și Wintershall. Portofoliul WINZ include participarea la 33 de concesiuni offshore în Țările de Jos, Regatul Unit și Danemarca, care au 36 de zăcăminte cunoscute.

Principalele proiecte producătoare ale companiei sunt K18-Golf, Wingate, Q1-B, Q1-D și Sillimanite, care reprezintă aproximativ 90% din producția de gaze a WINZ. Gazele naturale extrase au fost livrate pe piața UE prin contracte spot, însă Gazprom International a redus drastic livrările de gaze prin conducte în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *