Securitatea energetică reprezintă o problemă europeană, apărută în contextul războiului din Ucraina. Pe de altă parte, sectorul energetic este modelat și de ambițiile interne ale UE, de scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Una dintre soluții vine de la Marea Neagră, prin proiectul de exploatare a gazelor naturale Neptun Deep
Cea mai recentă ediție a emisiunii NOUA ECONOMIE, moderată de Adrian Măniuțiu și Daniel Apostol, Director General al Federației Patronale Petrol și Gaze, a avut drept teme de discuție rolul gazelor naturale în contextul geopolitic actual și contribuția României la securitatea energetică a UE, prin dezvoltarea proiectului Neptun Deep.
Unul dintre invitații emisiunii a fost Coreneliu Bodea, CEO al grupului românesc ADREM și președinte al Centrului Român al Energiei
„Gazele naturale sunt importante pentru echilibrarea sistemului energetic, electricitatea produsă din acestea poate fi folosită pentru a echilibra fluctuațiile energiei regenerabile. De aceea, gazele naturale rămân o oportunitate, mai ales că, la nivel european, după cum subliniază Corneliu Bodea, CEO Adrem și Președinte CRE, luptăm împotriva emisiilor, nu a combustibililor fosili.
În Europa, nu avem opțiunea renunțării la tranziția energetică, dar gazele naturale sunt considerate combustibil de tranziție și, împreună cu resursele regenerabile, de exemplu hidroenergia, vor face ca energia românească să fie tot mai verde”, a spus Coreneliu Bodea, CEO al grupului românesc ADREM și președinte al Centrului Român al Energiei.
Iată interviul video:
„Eu cred că, cel puțin pentru o perioadă de timp, așa cum este deja recunoscut în documentele UE, dar și în strategia energetică a României, rolul gazului ar putea fi extrem de important.”
Corneliu Bodea – CEO Adrem / Președinte CRE
Citește și: