GSP Power, noua divizie de energie a Grup Servicii Petroliere, firmă controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, este condusă de Carmen Neagu, persoană cu vastă experiență în energie.
sursă foto: www.energynomics.ro
Carmen Neagu a fost aleasă de Comănescu pentru a conduce GSP Power, potrivit unor surse din piața de energie. Contactată de noi, Carmen Neagu a confirmat informația și ne-a spus că ocupă această poziție din luna iunie.
Carmen Neagu are o vastă experiență în energie. Absolvent al Facultății de Energetică a Universității Polittehnice din București în 1982, a ocupat în ultimii ani mai multe funcții de conducere în companii din sector. A fost director la Termoelectrica, ulterior la Electrocentrale București, apoi director pentru Romania, Bulgaria și Moldova al companiei americane General Electric (GE Energy), apoi membru (și președinte) în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Din febriarie 2016 până în această vară, când a ajuns la GSP, a fost CEO al Energobit, cunoscută companie românească de servicii pentru industria energetică.
GSP Power, care se ocupă de proiecte energetice, este cea mai nouă divizie a GSP, conglomeratul patronat de Comănescu, ce are drept principală activitate operațiunile petroliere offshore și servicii pentru industria petrolieră.
Compania a semnat un memorandum împreună cu Romgaz pentru a construi la Halânga, lângă Turnu Severin, o nouă centrală electrică, pe un teren al actualei centrale, care este acum în faliment.
Cele două companii au invitat presa la un eveniment pe această temă, care va avea loc vineri.
“Avem deosebita plăcere de a vă invita la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înţelegere între Romgaz şi GSP Power în cadrul evenimentul „Halânga, o nouă viaţă”, care va avea loc vineri, 11 septembrie 2020, în curtea interioară a centralei Halânga.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate soluțiile de ecologizare a depozitului de zgură şi cenușă de la Halânga, alături de proiectul care va oferi „o nouă viaţă” centralei”, scrie în invitație.
Surse din piață ne-au declarat că este vorba despre un proiect mixt, de construcție a unei noi centrale, de 200 MW (150 MW pe gaze și 50 MW panouri fotovoltaice). Panourile vor fi amplasate pe terenul actualei centrale de la Halânga, care va fi ecologizat.
Nu cunoaștem încă detaliile financiare ale acestui parteneriat, singurele informații disponibile la această oră fiind aceea că gazele vor fi livrate de Romgaz iar GSP Power ar urma să se ocupe de construcția centralei și amplasarea panourilor fotovoltaice.