Furnizorii de gaz cer o nouă creştere a preţurilor

Asociaţia Companiilor pentru Utilităţi din Energie (ACUE) solicită autorităţilor noi măsuri pentru majorarea preţurilor la gazele naturale pentru consumatorii non-casnici, începând cu trimestrul patru al acestui an.

ACUE, asociaţie ce reuneşte distribuitori şi furnizori de electricitate şi gaze naturale, susţine că măsurile ar trebui aplicate pentru a asigura siguranţa în furnizare în perioada sezonului rece, având în vedere că furnizorii nu mai pot acumula alte pierderi financiare.

”Acest tip de măsuri nu trebuie însă să genereze noi probleme sociale, iar reprezentanţii ACUE şi-au exprimat convingerea că există soluţii în acest sens care trebuie aplicate la momentul potrivit’, se arată în comunicatul Asociaţiei. Majorarea preţurilor cu 10%, în iulie, a condus doar la stoparea creşterii pierderilor furnizorilor de gaze, spune Asociaţia. sursei citate.

Reprezentanţii ACUE menţionează că au avut o întâlnire, la 22 iulie, cu delegaţia FMI, şi că liberalizarea pieţei de energie electrică şi gaze naturale, solicitată de instituţia financiară internaţională, trebuie făcută „prin măsuri acceptabile şi suportabile” de către populaţie şi operatorii economici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *