mn

Furnizorii de energie au lansat AFEER Academy

AFEER oferă prin acest program cursuri de bază și avansate privind sectorul energetic și activitatea de furnizare și de trading

“Lansăm astăzi, în mod oficial, AFEER Academy, însă proiectul este deja funcțional și se anunță a fi un succes, dat fiind interesul mare manifestat pentru primele două serii de cursuri care au avut loc. Un număr de 42 de persoane au absolvit cursurile și au fost certificate ca având cunoștințe de bază privind sectorul energiei electrice. Au fost programate alte serii de cursuri, se fac noi înscrieri”, a declarat Ion Lungu, presedinte AFEER.

“O provocare nouă pentru piața din România o reprezintă lipsa, din ce în ce mai acută, a forței de muncă, în special a celei calificate și înalt calificate. Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România vine, astfel,în întâmpinarea nevoilor pieței și participanților la piața energiei și lansează AFEER Academy. Organizăm, pentru membrii noștri, cursuri de bază, dar și avansate, privind sectorul energetic și activitatea de furnizare și trading. De asemenea, companiile din sectorul energetic, dar și consumatorii industriali, care doresc perfecționarea propriilor angajați, precum și persoane – consumatori casnici sau persoane private – ce doresc o certificare a cunoștințelor despre piața de energie electrică pot participa la cursurile AFEER Academy“, a afirmat Laurențiu Urluescu, Membru Comitet Director AFEER.

În urma participării la AFEER Academy, dar și a examenelor, cursanții vor obține diplome ce le vor certifica obținerea unor competențe de bază privind Electricity Value Chain (generare – transport – distribuție – furnizare – consum).

Participanții la cursuri vor deține, de asemenea, cunoștințe despre energia electrică (curent electric, tensiune, putere, energie activă, energie reactivă, niveluri de tensiune, sisteme monofazate/trifazate, import, export, notificări, agregări etc.), despre balanța energetică (producție, consum, frecvență), despre instituțiile din domeniu și rolul lor (ANRE, OMEPA, OPCOM, ACER). Cursanții învață de la lectorii de specialitate ai AFEER Academy și despre categoriile de producători, consumatori, prosumatori, categoriile de furnizori și traderi, despre piața de energie electrică la nivel orar și lunar, piața angro și cu amănuntul, piața reglementată și cea concurențială.

La absolvire, cursanții vor avea noțiuni de bază despre măsurare și decontare la nivel angro și retail, despre profile și prognoze de consum, despre modalități de gestionare a portofoliului de clienți, precum și despre achiziția de către furnizor a energiei electrice, pe diferite orizonturi de timp.

De asemenea, cursanții vor avea noțiuni despre diferențele între prețuri și tarife, despre subvențiile acordate în domeniul energetic (cogenerare, certificate verzi), despre procesul de schimbare al furnizorului de către consumatori și obligațiile de informare a consumatorilor, precum și despre legislația comunitară și impactul politicilor Uniunii Europene asupra pieței de energie electrică. Nu în ultimul rând, vor înțelege noțiunile de bază ale REMIT și GDPR.

Cursul costă 800 de lei, dar membrii AFEER primesc o reducere, preţul fiind de 520 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *