Fraţii Pavăl, patronii lanţului de magazine Dedeman, investesc puternic în marile companii din energie

Dedeman a cumpărat 0,93% din acţiunile Electrica şi a ajuns la un pachet de 5,769%, tranzacţia fiind realizată pe piaţa secundară, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Anterior, Dedeman a anunţat că a ajuns să deţină o participaţie de peste 5% la Transelectrica.

Înainte de raporarea de azi, Dedeman, deţinută de Dragoş şi Adrian Pavăl, deţinea peste 16,7 milioane de acţiuni, iar acum a ajuns la 19,9 milioane. O acţiune Electrica valora miercuri, la prânz, 12,86 lei, în scădere cu 0,46% comparativ cu nivelul marţi. De la începutul anului, acţiunile companiei au scăzut cu 1,82%, dar în ultima lună au urcat cu 0,47%.

La începutul lunii octombrie, cei doi antreprenori au ajuns au ajuns să deţină mai mult de 5% din capitalul companiei naţionale de transport al energiei electrice Transelectrica.

Anterior acestei tranzacţii, cei doi oameni de afaceri români deţineau 3,58 milioane de acţiuni Transelectrica, ceea ce reprezenta 4,88% din capitalul companiei. După tranzacţie, valoarea pachetului deţinut de fraţii Pavăl la Transelectrica valoarează circa 117 milioane de lei.

Dedeman este cel mai mare retail de bricolaj din România, cu o reţea de 48 de magazine, două centre logistice şi un parc auto propriu. Compania are peste 10.000 de angajaţi şi comercializează 45.000 de produse care acoperă 11 domenii. Dragoş şi Adrian Pavăl au o avere estimată la 920-950 de milioane de euro şi se plasează pe locul doi în Top 300 cei mai bogaţi români realizat de revista Capital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *