Frații Micula au pus sechestru pe 22% din acțiunile Nuclearelectrica

Frații Ioan și Viorel Micula, care au câștigat în trecut un proces de arbitraj internațional împotriva României, au pus sechestru pe 22% din acțiunile Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară de la Cernavodă.

Iată integral comunicatul companiei, trimis BVB:

„In data de 27.11.2019, S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) a primit de la Societatea Civila Profesionala de Executori Judecatoresti “Mazilu si Asociatii” Procesul verbal de sechestru emis in data de 25.11.2019 in Dosarul de executare nr. 22/2014, creditori fiind Micula Ioan si societatile Multipack SRL si Starmill SRL, prin care s-a declarat sechestru definitiv asupra unui numar de 67.071.301 actiuni detinute de Statul Roman la SNN, cu o valoare nominala de 10/actiune, actiuni administrate prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.

In data de 27.11.2019, Ministerul Finantelor Publice a notificat SNN prin adresa nr. 323076 cu privire la faptul ca, la acest moment, executarea care face obiectul dosarului susmentionat este suspendata provizoriu prin Incheierea de sedinta din 26.11.2019 pronuntata de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, in dosarul nr. 27749/302/2019, pana la solutionarea cererii de suspendare a executarii”.

Nu este pentru prima data când cei doi frați au pus sechestru pe active ale statului roman, după ce oamenii de afaceri, care au și cetățenie suedeză, au câștigat un litigiu international de arbitraj împotriva României, la Washington, prin care au câștigat 400 de milioane de euro. Din același motiv, ei au pus sechestru și pe conturile ROMATSA, regia care se ocupă de siguranța traficului aerian.

 

2 Comments

  1. Ar trebui ca romanii sa nu mai consume nimic din Sucurile pe care le produc, și sa le mărească devidentele pentru apa care o consuma in procesul de fabricație.

  2. Unii pun sechestru pe conturile societatilor statului, altii cumpara cu banii de la stat actiunile firmelor privatizate.Suntem unici si cei mai destepti din UE ,chiar din lume.Felicitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *