Frank Timiş caută petrol în largul Africii

African Petroleum Corporation Limited, companie controlată de omul de afaceri de origine română Frank Timiş, a concesionat două perimetre de explorare în largul Senegalului, în Oceanul Atlantic.

African Petroleum Corporation Limited a anunţat că subsidiara sa din Senegal a semnat un parteneriat cu Societe des Petroles du Senegal şi Republica Senegal, pentru explorarea perimetrelor Rufisque Profond şi Senegal Sud Profond. Compania miliardarului Frank Timiş va fi operatorul a 90% din suprafaţa celor două perimetre, care au o suprafaţă de 18.277 km pătraţi. Zona în care compania va fora după petrol este considerată a avea un potenţial similar descoperirilor de la Jubilee, Ghana şi Mercury, Sierra Leone.

African Petroleum Corporation mai are concesionate perimetre în Liberia, Sierra Leone şi Gambia.

Frank Timiş este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri români, deşi estimările asupra averii sale variază destul de mult. Potrivit Top 300 Capital, Timiş ar fi cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,65 miliarde de euro, dar conform clasamentului revistei Forbes, ar avea doar 1,3 miliarde de euro. Timiş are afaceri în domeniul petrolier, minier şi al regenerabilelor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *