Fotovoltaice cu pedigree local: Zlate și Duluțe îl cooptează pe Bența într-un business cu un parc solar din Vaslui

Firma înființată acum trei ani de latifundiarul Constantin Duluțe împreună cu omul de afaceri Lucian Zlate cooptează un alt om de afaceri român cunoscut: Remus Aurel Bența, co-proprietar al unuia dintre cei mai mari producători de lacuri și vopsele din România

Ela Energy VS, o companie din Vaslui fondată de Constantin Duluțe și de Lucian Zlate acum trei ani, și care are ca obiect principal de activitate “producția de energie electrică”, a operat o majorare de capital prin care cei doi l-au cooptat în afacere pe Remus Aurel Bența, om de afaceri din Ardeal care este acționar 50-50 împrună cu grupul geman Daw la firma Daw Bența Romania.

Operațiunea a avut loc luna trecută, potrivit datelor din Monitorul Oficial, și, în urma ei, Duluțe și Zlate au rămas cu câte 40% din companie, iar Bența are 20%.

Potrivit datelor Transelectrica văzute de noi, Ela Energy VS are un aviz tehnic de racordare (ATR) pentru un parc fotovoltaic de circa 41 MW emis de firma de distribuție din zonă, Delgaz Grid, care va fi racordat la rețeaua de 110 kV. ATR a fost emis chiar în ianuarie 2024, iar data estimată de punere în funcțiune a parcului fotovoltaic Ciocani este finalul acestui an.

Constantin Duluțe, un apropiat al defunctului Culiță Tărâță, este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din domeniul agricol, cunoscut mai ales pentru că, prin firma sa, Agricost SA, avea concesionată aproape toată Insula Mare a Brăilei, respectiv 57.000 de hectare.  Ulterior, în 2018, Duluțe a vândut business-ul companiei Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, pentru 200 de milioane de euro dar mai este acționar în mute firme, potrivit datelor Termene.ro. Lucian Zlate este un om de afaceri activ pe zona de imobiliare in București. Potrivit Termene.ro, el este acționar și/sau administratrator al mai multor firme inclusiv cu obiect de activitate în regenerabile. Remus Aurel Bența este cel mai bogat om din județul Mureș, potrivit topurilor întocmite de revistele de specialitate, cu o avere estimată anii trecuți la 80 de milioane de euro, cunoscut atât pentru firma de lacuri și vopsele Daw Bența cât și pentru investiții în imobiliare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *