Fondul Proprietatea vinde 2,5% din acţiunile OMV Petrom. Tranzacţia se apropie de 100 de milioane de euro 

Fondul Proprietatea anunţă demararea vânzării a 1,45 miliarde de acţiuni Petrom, adică peste 2,5% din capitalul companiei.

Fondul Proprietatea vinde 1,45 miliarde de acţiuni SNP care, la cotaţiile de azi, ar valora circa 420 de milioane de lei.

Iată integral conţinutul comunicatului Fondului Proprietatea trimis Bursei de Valori Bucureşti:

„Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de Administrator de Investitii al Fondul Proprietatea S.A. („Fondul”), anunta demararea unei oferte de plasament privat accelerat adresata investitorilor institutionali („Tranzactia”) plecand de la 1,454 miliarde actiuni existente in OMV Petrom S.A. („Petrom”).

Procesul de plasament va fi demarat imediat.

Goldman Sachs International, WOOD & Company Financial Services, A.S. si Banca Comerciala Romana S.A. vor actiona in calitate de joint bookrunners in cadrul Tranzactiei („Partile care actioneaza in calitate de Bookrunner”).

Fondul a fost de acord cu o perioada de restrictie (in engleza, „lock-up period”) de 120 zile de la data stabilirii pretului Tranzactiei, sub rezerva renuntarii cu acordul Partilor care actioneaza in calitate de Bookrunner si cu respectarea anumitor exceptii uzuale.

Petrom nu va incasa nicio suma de bani ca urmare a Tranzactiei.

Rezultatele Tranzactiei vor fi anuntate in cel mai scurt timp dupa finalizarea procesului de plasament. Perioada de timp pana la inchiderea procesului de plasament, stabilirea pretului si alocarile raman la libera alegere a Fondului si a Partilor care actioneaza in calitate de Bookrunner.

In legatura cu aceasta Tranzactie, Fondul a cerut si a obtinut de la Goldman Sachs International, Erste Group Bank AG, Banca Comerciala Romana S.A. si WOOD & Company Financial Services, A.S. o renuntare la aplicarea prevederilor privind interdictia de a instraina (in engleza,“lock-up”) cuprinse in contractul datat 5 octombrie 2016 incheiat in legatura cu oferta de actiuni ordinare si certificate de depozit in Petrom”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *