Fondul Proprietatea scoate la vânzare participaţiile pe care le deţine la Engie şi Enel România. Pachetul valorează 400 de milioane de euro

FP anunţă că a demarat procesul prin care vinde pachetele minoritare pe care le deţine la cele trei societăţi de distribuţie şi furnizare operate de Enel în România şi pe cel deţinut la Engie România.

„Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala București, în calitate de Administrator de Investiții al Fondul Proprietatea S.A. („Fondul”) dorește să informeze acționarii că a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participațiilor Fondului în următoarele societăți: E-Distribuție Muntenia S.A (fosta ENEL Distribuție Muntenia S.A), E-Distribuție Banat (fosta Enel Distribuție Banat S.A.), E-Distribuție Dobrogea (fosta Enel Distribuție Dobrogea S.A), Enel Energie S.A., Enel Energie Muntenia (toate denumite în mod colectiv „Enel Romania”), precum și Engie Romania, toate participațiile menționate anterior reprezentând 18,93% din valoarea activului net al Fondului la data de 31 iulie 2017. Procesul va fi coordonat de Ithuba Capital AG ce acționează ca și consultant financiar exclusiv al Fondului în legătură cu tranzacțiile preconizate”, se arată într-un comunicat al FP.

Pachetele de acţiuni la distribuţiile de gaze şi electricitate sunt printre cele mai importante deţineri ale FP. Valoarea lor cumulată reprezenta circa 17,5% din Valoarea Activului Net al FP, la data de 31 iulie.

Cum VAN era de 2,35 miliaarde de euro, rezultă că, teoretic, valoarea pachetului de acţiuni pe care FP îl va scoate la vânzare s-ar putea ridica la circa 411 milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *