Fondul Proprietatea a vândut 4% din Petrom pentru aproape un miliard de lei

2,27 miliarde de acțiuni ordinare deținute în OMV Petrom S.A. au fost plasate investitorilor ca urmare a finalizării ofertei de plasament privat accelerat demarate în 19 ianuarie 2022, arată un comunicat al Fondului Proprietatea transmis Bursei de Valori București.

“Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitate de administrator de fond de investiții alternative (“FTIS”) al Fondul Proprietatea S.A (“Fondul”/ “Fondul Proprietatea”), în continuarea anunțului de lansare publicat în data de 19 ianuarie 2022, anunță acordul de a vinde un număr de 2.275.000.000 acțiuni ordinare, incluzând și exercitarea in proportie de 50% a optiunii de creștere a ofertei (în limba engleză “upsize option”) deținute de Fond în OMV Petrom S.A. („Petrom”), urmare a finalizării ofertei de plasament privat accelerat („Tranzacția”)”, arată comunicatul.

“Prețul de vânzare al acțiunilor a fost stabilit la 0,43 RON/acțiune. Veniturile brute rezultate din Tranzacție se ridică la 978.250.000 RON și vor fi utilizate pentru implementarea Mecanismului de Control al Discount-ului Fondului, prin finanțarea programului de răscumpărare, astfel cum a fost aprobat de acționarii Fondului, și plata potențialelor dividende către acționarii Fondului, în absența unor condiții sau circumstanțe excepționale de piață și sub rezerva oricăror restricții impuse de reglementările legale sau fiscale din România și a aprobării acționarilor.

Petrom nu va încasa nicio sumă de bani ca urmare a Tranzacției. Sub rezerva decontării cu succes a Tranzacției, participația rămasă a Fondului în Petrom este de 1.688.548.078 acțiuni, reprezentând 2,98% din capitalul social al Petrom”, mai arată comunicatul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *