Fondul Proprietatea a primit o ofertă de 87 mil.euro pentru vânzarea participației minoritare pe care o deține la Engie România

GDF International, acționarul majoritar al Engie România, unul dintre marii distribuitori și furnizori de gaze din România, a trimis Fondului Proprietatea o ofertă de 87 de milioane de euro pentru a achiziționa pachetul de 12% pe care Fondul îl deține la Engie România.

Iată comunicatul trimis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori București:

“Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitatea sa de administrator de fonduri de investiții alternative și administrator unic  al Fondului Proprietatea S.A, dorește să informeze acționarii că a primit o ofertă fermă din partea GDF International S.A., acționarul majoritar al Engie Romania S.A. în legătură cu o potențială vânzare a întregii dețineri a Fondului Proprietatea în capitalul social al Engie Romania S.A. (“Societatea”), pentru suma de 87 milioane euro.

Orice potențială tranzacție este condiționată de acordul cu privire la termenii contractului de vânzare – cumpărare de acțiuni și orice condiții suspensive, care vor include aprobarea tranzacției de către acționarii Fondului. Alte anunțuri vor fi făcute pe măsură ce și când va fi relevant.

Reamintim acționarilor că Fondul deține în prezent 11,99% din capitalul social al Societății (reprezentând 14,53% din VAN-ul Fondului la 31 octombrie 2023)”

Grupul de companii Engie România activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. Engie România şi filialele sale deservesc un portofoliu de peste 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 22.600 km, deţin o capacitate de producţie din surse verzi de 121 MW şi au 4.200 de angajaţi.

Compania, la care statul este al doilea mare acționar (37%), a înregitrat în 2022 o cifră de afaceri netă de 15 miliarde de lei, și un profit net de 637 milioane de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *