Fondatorul Alexandrion Grup, Nawaf Salameh, și-a făcut și firmă de comerț de carburanți

Nawaf Salameh, fondator al Alexandrion Grup, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din România, și-a deschis firmă de comerț cu carburanți, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

NSS Oil and Gas Trading SRL este denumirea firmei care a fost înființată în data de 8 martie, de Salameh, care este și administrator al firmei. Compania are ca obiect principal de activitate “comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializată”, ceea ce înseamnă că, teoretic, Salameh ar putea deschide benzinării operate de această firmă.

Nu este pentru prima dată când patronul Alexandrion Grup cochetează cu piața de energie. La jumătatea anului trecut, scriam că firma sa, SC Domeniile Salameh SRL, din Otopeni, a deschis două companii cu obiect de activitate “producție de energie electrică”, Green Hydrogen Investments și Power Storage Solution.

Scriam atunci că acestea sunt doar ultimele dintre firmele cu activitate în energie înființate de patronul Alexandrion. Asta pentru că firma Domeniile Salameh mai apare ca acționar 100% la alte patru companii care au ca activitate “producția de energie electrică”: Sunplots SRL (creată în 2022), Solar Twins SRL (creată în 2021), Wind Fields SRL (creată în 2021) și Winderland SRL (creată în 2021), Toate au sediul social în Ilfov,

În primăvara acetui an, firmele lui Salameh au primit avizul tehnic de racordare pentru un parc eolian și unul fotovoltaic, de 223,2 și 220,8 MW, amplasate în Constanța.

În primăvara lui 2022, Nawaf Salameh a anunțat că Alexandrion Group are o nouă structură organizaţională, în care un rol important îi revine entităţii nou create – Family Office. Ea este condusă de Nawaf Salameh, în calitate de preşedinte, şi de doi dintre cei trei fii ai săi, Antonio Salameh şi Roberto Salameh, în calitate de vicepreşedinţi.

Family Office va coordona serviciile partajate la nivelul grupului: finanţe si control, tehnologia informaţiei şi tranformare digitală, lanţ de distribuţie, juridic, conformitate şi reglementare, marketing şi branding, afaceri corporative internaţionale, resurse umane şi trade marketing, precum şi afacerile grupului ȋn diverse segmente: distilerii şi fabrici, distribuţie şi trading, hoteluri şi magazine, energie şi imobiliare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *