FNSE UNIVERS va fi co-organizator al Congresului al XI-lea al Federației Europene a Sindicatelor din Serviciile Publice, care va avea loc la București

Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate (FNSE) UNIVERS, organizație ce reunește 50 de sindicate și reprezintă interesele a peste 16.000 de angajați din sectorul energetic, va fi unul dintre co-organizatorii Congresului al XI-lea al Federației Europene a Sindicatelor din Serviciile Publice EPSU, care va avea loc la București, în perioada 18-20 iunie 2024, potrivit unui comunicat de presă.

EPSU are sediul la Bruxelles (Belgia) și este una dintre cele mai importante organizații sindicale din Europa, reprezentând interesele a peste 8 milioane de salariați. FNSE UNIVERS este afiliată la EPSU din anul 2003.

”Federațiile afiliate la EPSU din România, respectiv FNSE UNIVERS, Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România, Federația COLUMNA, Federația PUBLISIND, Federația Sindicatelor GAZ ROMÂNIA, Federația Sindicală HIPOCRAT, Federația SANITAS  și Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor „SED LEX” sunt co-organizatori ai acestui important eveniment, ce va avea loc la București în luna iunie și la care sunt așteptați deja peste 500 de oficiali și reprezentanți sindicali din Europa,” a declarat Nicolae Buzea, Președintele FNSE UNIVERS.

Pe perioada Congresului, vor avea loc lucrările Birourilor Permanente ale EPSU, ședințe ale Comitetului Executiv EPSU, alegerea și validarea membrilor Birourilor Permanente. De asemenea, vor fi organizate cu această ocazie alegerile pentru Președinția EPSU, Secretarul General EPSU, Membrii Auditori ai EPSU și se vor adopta rezoluțiile care vor stabili obiectivele Federației Europene a Sindicatelor din Serviciile Publice pentru următorii patru ani.

FNSE „UNIVERS”, prin reprezentantul său, Florin Toma, este membru în Biroul Permanent pentru Energie și Grupul de Lucru pentru Finanțe ale EPSU. De asemenea, FNSE UNIVERS ia parte prin intermediul EPSU la toate evenimentele și dezbaterile privitoare la condițiile de muncă ale lucrătorilor din Europa.

Federația Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice (EPSU) reunește sindicate din întreaga Europă și influențează politicile și deciziile angajatorilor, guvernelor și instituțiilor europene care afectează lucrătorii din serviciile publice, familiile și comunitățile acestora. EPSU reprezintă 8 milioane de lucrători din serviciile publice din întreaga Europă. EPSU este vocea sindicală puternică de care au nevoie angajații, fie că este vorba de angajatori, Parlamentul European, Comisia Europeană sau guvernele naționale.

Organizația luptă pentru a oferi condiții de muncă mai bune, sănătate și siguranță îmbunătățite și drepturi sporite pentru membrii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *