Fitch retrage ratingul Transelectrica, din motive comerciale

Fitch Ratings, una dintre cele mai mari agenții de evaluare financiară din România, a transmis, în comunicatul în care anunță ratingul pentru Transelectrica, că nu va mai oferi acest serviciu.

“Ratingul a fost retras din motive comerciale. Fitch nu va mai oferi ratinguri și analize referitoare la Transelectrica”, arată agenția.

În comunicat se arată că Fitch Ratings a reconfirmat, în data de 19 decembrie 2019, rating-ul pe termen lung al Companiei, la nivelul celui înregistrat în anul 2018, respectiv ‘BBB’, perspectiva stabilă.

“Prezenta opinie de rating de credit reflectă profilul solid de afaceri al Transelectrica ca operator de transport și sistem, ale cărui venituri sunt susţinute de baza activelor reglementate (BAR), precum și de abordarea prudentă şi responsabilă în derularea activităţii operaţionale. Calificativul obţinut se situează cu o treaptă peste rating-ul suveran (BBB-/stabil)”, arată Transelectrica, în comunicatul remis Bursei referitor la ratingul Fitch.

Totodată, compania arată că, în prezent, este evaluată și monitorizată de către agenția de rating Moody’s Investors Service.

Compania nu a explicat care sunt motivele comerciale ale retragerii ratingului de către Fitch.

Transelectrica este opratorul sistenului energetic național, este listată la Bursa de Valori București și este deținută în proporție de 58% de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *