Firma care va dezvolta centrala pe gaze de 850 MW de la Ișalnița a fost înmatriculată

Alro, unul dintre investitorii care vor construi centrale pe gaze în parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia, anunță înmatricularea firmei care va dezvolta noua centrală de la Ișalnița, de 850 MW.

Iată comunicatul Alro transmis Bursei de Valori București:

“Societatea anunţă investitorii şi publicul interesat că astăzi a primit dovada înmatriculării societăţii CCGT Power Işalniţa S.A., societate în care Alro S.A. deţine o participare de 40,1% (diferenţa de 59,9% fiind deţinută de Complexul Energetic Oltenia) şi care, în calitate de SPV (Special Purpose Vehicle) va dezvolta o capacitate de producţie de energie bazată pe gaz natural, cu o putere totală instalată de 850 de MW”.

Aminim că planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia presupune închiderea treptată a grupurilor pe cărbune și construcția de parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 735 MW și de centrale pe gaze, una la Turceni, de 475 MW și alta la Ișalnița, de 850 MW.

Complexul Energetic Oltenia primeşte 895 de milioane de euro pentru realizarea acestor proiecte din Fondul de Modernizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *