Finanțare de 74 mil. lei prin PNRR pentru construcția unui parc fotovoltaic mare în Giurgiu, primită de Copper Beech Urban Development

Firma Copper Beech Urban Development primește o finanțare de circa 74 de milioane de lei, bani europeni, prin PNRR, aceasta fiind de departe cea mai mare finanțare dintre cele 12 pentru care Ministerul Energiei a anunțat azi că semnează contractele de finanțare.

Valoarea totală a proiectului pentru care Copper Beech Urban Development a primit acești bani se ridică la 745 de milioane de lei.

Potrivit reprezentanților ministerului, finanțarea se acordă pentru un parc fotovoltaic de 110 MW care urmează să fie amplasat în localitatea Bucșani, județul Giurgiu.

Totuși, potrivit datelor Transelectrica, firma are deja semnat un contract de racordare pentru un parc fotovoltaic de mari dimensiuni, 221 MW, care urmează să fe construit în localitatea Bucșani din județul Giurgiu, urmând să fie racordat la rețeaua de înaltă tensiune printr-o stație nouă.

Contractul de racordare a fost încheiat la data de 26 august (după reînnoirea Avizului Tehnic de Raoordare), iar data estimată de punere în funcțiune este 31 decembrie 2025.

Copper Beech Urban Development are ca obiect de activitate producția de energie electrică și este deținută de Copper Beech Group din Cipru (95%) și Dinesh Dhamija (5%), potrivit datelor consultate de Economica.net în platforma Termene.ro.

Firma are un punct de lucru la Bucșani, județul Giurgiu, acolo unde compania deține un teren arabil de 1,3 milioane mp.

Prin Ruserio Solar, omul de afaceri vrea vrea să investească în energia regenerabilă din România. O prezentare a companiei de pe webiste-ul propriu arată că pe lângă terenul de la Bucșani, compania mai oferă oportunități de investiție la Ogrezeni, Giurgiu (30 ha), Gorgota, Prahova (41 ha) și Puchenii Mari, Prahova (130 ha).

Cine este Dinesh Dhamija

Dinesh Dhamija este un om de afaceri britanic, de origine indiană, și care a fost membru al Parlamentului European. Britanicul face afaceri în România dinainte de criza din 2008. Acesta a fost asociat cu Diwaker Singh în mai multe proiecte pe plan local.

Dhamija și-a făcut mare parte din avere din vânzarea agenției de turism Ebookers în 2005 pentru mai mult de 200 de milioane de lire sterline. El are și un site unde își prezintă experiența profesională.

Cel mai cunoscut proiect imobiliar construit de una din firmele Copper Beech este Blue Tower, unul dintre proiectele rezidențiale care a intrat în faliment după criza din 2008. Deși s-a încercat în repetate rânduri vânzarea blocului, până la urmă acesta a fost finalizat de o divizie de imobiliare a Alpha Bank și redenumit Poseidon Residence.

Economica.net a relatat anul acesta că una dintre firmele la care Dhamija este acționar a scos la vânzare casa bancherului Iosif Pincas, unul dintre bogații României interbelice. Proprietatea, care are două construcții, a fost scoasă la vânzare la prețul de 5 milioane de euro.

Omul de afaceri mai deține și complexul turistic Delta Nature Resort din județul Tulcea.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *