Final de proiect: mamuții energetici nu se mai înființează

Curtea de Apel Bucureşti a respins, în 14 aprilie, recursul formulat de societatea Hidroelectrica împotriva hotărârii pronunţate de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 49977/3/2010,rămânând astfel irevocabilă respingerea înregistrării Proiectului de constituire a companiei naţionale Hidroenergetica, scrie Money.ro.

În decembrie 2010, la solicitarea salariaţilor din Hidroelectrica, Tribunalul Bucureşti declarase nelegal Proiectul de divizare a Hidroelectrica şi de fuziune în vederea constituirii  CN Hidroenergetica, apreciind că fuziunea societăţilor din energie, concomitent cu divizarea Hidroelectrica, nu poate avea loc.

Anterior pronunţării Curţii de Apel asupra recursului înaintat de Hidroelectrica, în luna martie 2011, instanţa a decis în mod irevocabil că nu poate fi înregistrat nici Proiectul de fuziune în vederea constituirii CN Electra.

„La acel moment, Ministerul Economiei, care prin societăţile implicate a plătit sume cel puţin exagerate pentru întocmirea proiectelor şi pentru susţinerea lor în instanţă, a declarat public că va solicita anularea hotărârii irevocabile a Curţii de Apel Bucureşti, invocând o greşeala materială. Noua hotărâre a Curţii de Apel confirmă că nu a fost vorba de o eroare materială, aşa cum pretindea Ministerul, care refuza să înţeleagă şi să accepte efectele deciziilor puterii judecătoreşti”, se arată într-un comunicat transmis duminică de Federaţia Sindicală a Hidroelectrica, Hidrosind.

Potrivit Hidrosind, în deciziile pronunţate, instanţele de judecată au împărtăşit criticile sindicatelor cu  privire  la nelegalitatea proiectelor atât în ceea ce priveşte nerespectarea dispoziţiilor imperative ale legii societăţilor comerciale, prin prisma încercării nelegale a Guvernului de a diviza Hidroelectrica concomitent cu înfiinţarea prin proceduri de fuziune a două noi companii, cât şi în ceea ce priveşte neevidenţierea corectă, în conţinutul proiectelor, a elementelor de activ şi pasiv ce ar fi urmat să compună patrimoniul celor două noi societăţi.

„În atare situaţie, cele două mari companii energetice propuse de actualul guvern nu vor mai lua fiinţă, actualul proiect de restructurare a sistemului energetic fiind irevocabil desfiinţat”, se mai arată în comunicat.

Citește mai mult pe Money.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *