Familia Becali intră în afaceri cu energie eoliană

Mai mulți membri ai familiei Becali au înființat o firmă cu activitate în domeniul energiei din surse regenerabile, potrivit datelor din Monitorul Oficial

sursă foto: gsp.ro

Este vorba despre firma Unitedpower Eolian, înființată în luna august, potrivit datelor Registrului Comerțului, publicate în Monitorul Oficial, care are drept obiect principal de activitate “producția de energie electrică”.

Sediul social al firmei este în București, într-o clădire de pe Calea Floreasca.

Conform datelor publice, firma are trei fondatori: Natură Ioan (cu domiciliul în Voluntari, Ilfov), Becali Andreea (cu domiciliul, la fel, în Voluntari, Ilfov) și Natură-Becali Alina, cu domiciliul în aceeași localitate.

Cum denumirea conține denumirea “eolian”, iar obiectul principal de activitate se referă la generarea de energie electrică cel mai probabil fondatorii vizează business-uri cu viitoare parcuri eoliene, afacere care a re-început să suscite interesul investitorilor în România.

Potrivit informațiilor publice, Andreea Becali este fiica lui Giovanni, așadar, nepoata lui Gigi, iar Alina Natură-Becali apare drept acționar în cadrul firmei Becali Sport, cunoscuta firmă de impresariat sportiv înființată de frații Victor și Ioan Becali

Gigi Becali a cochetat și în trecut cu regenerabilele

În anul 2008, când avea loc prim boom al regenerabilelor din România, Gigi Becali spunea că are 10.000 de hectare în Dobrogea, teren pe care intenționează să dezvolte proiecte eoliene ce ar putea atinge un miliard de euro. Becali spunea atunci că are în plan sa acceseze, împreună cu asociații săi spanioli, fonduri europene pentru finanțarea “celei mai mari ferme eoliene din Romania” și nu a vrut să vândă terem investitorilor străini în acest scop, potrivit relatărilor din presa vremii.

A existat și o firmă, Becali Green Energy, dar nu știm să fi operat vreo unitate de producție de dimensiuni semnificative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *