Factura de electricitate va scădea cu 7-10% până la sfârşitul anului

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat joi că are în plan micşorarea unor taxe şi tarife din sectorul energetic, precum şi găsirea unor măsuri de sprijin pentru consumatorii industriali şi cei casnici, scrie Mediafax.

Vom umbla şi la taxa de cogenerare, şi la tariful de transport, mai ales pentru consumatorii întreruptibili, să vedem cum le putem scădea. La finele anului factura la energie electrică va fi mai mică cu 7-10%. Mă gândesc şi la alte soluţii de micşorare a facturii la energie”,a afirmat Niţă într-o conferinţă pe teme energetice.

El a adăugat că vrea preţuri cât mai mici la energie, suportabile pentru consumatori şi care să facă produsele româneşti mai competitive.

„Pe bună dreptate, multe companii sunt nemulţumite de preţul energiei, îl compară cu cel din UE. Trebui să găsim măsuri de sprijin pentru populaţie şi pentru industriali. Măcar pentru perioade limitate”, a continuat Niţă. El a spus că România a început „mai greu” liberalizarea preţurilor, ceea ce duce la apariţia unor probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *