Exxon Mobil a înregistrat în 2020 o pierdere istorică de 22,4 miliarde de dolari

Exxon Mobil a consemnat în 2020 o pierdere istorică de 22,4 miliarde de dolari, din cauza impactului pandemiei de coronavirus, care a dus la declinul substanţial al preţurilor energiei şi la scăderea valorii proprietăţilor companiei în sectorul gazelor de şist cu peste 20 de miliarde de dolari, transmite Reuters, citată de agenția News.ro.

Anul trecut, Exxon a redus investiţiile în proiecte noi cu aproape o treime, a prezentat planuri de restrângere a forţei de muncă cu până la 15%, acumulând datorii de 21 de miliarde de dolari, pentru acoperirea pierderilor şi a costurilor restructurării.

”Schimbările au loc pe fondul celor mai dificile condiţii din piaţă întâlnite vreodată de Exxon”, a declarat directorul general Darren Woods. În timp, Exxon va reduce costurile cu 6 miliarde de dolari pe an, comparativ cu 2019.

În 2019, Exxon a obţinut un profit de 14,34 miliarde de dolari.

Luni, Exxon a anunţat că până în 2025 va investi 3 miliarde de dolari în soluţii cu emisii reduse de carbon şi că a înfiinţat o divizie care se va concentra pe comercializarea tehnologiei sale de captare a carbonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *