Exporturile de electricitate sunt limitate doar în orele de vârf

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Iulius Plaveti, a anunţat, la Guvern, că exporturile de electricitate sunt limitate în orele de vârf, dar că nu există riscul sistării energiei electrice către consumatorii casnici sau industriali, potrivit Mediafax

Situaţia a fost prezentată în discuţia avută, miercuri, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu cu miniştrii Finanţelor, Economiei, Justiţiei şi cu şeful ANRE. „Preşedintele ANRE a prezentat premierului o informare referitoare la situaţia exporturilor de energie. Acesta a arătat ca exporturile nu sunt întrerupte, ci doar limitate, în orele de vârf, şi nu există riscul sistării energiei electrice către consumatorii casnici sau industriali”, informează Executivul.

Guvernul a avizat, marţi, hotărârea care permite companiei Transelectrica, în situaţii critice, să limiteze sau să sisteze temporar livrările de energie electrică la export, precum şi să limiteze consumul de electricitate al unor operatori economici. Autorităţile au susţinut însă că măsura este „de ordin preventiv”.

„Sunt trei etape: limităm, dacă este nevoie, în măsura în care este nevoie, exportul de energie electrică, apoi, în cel mai rău caz, marii consumatori ar urma să-şi diminueze cererea de energie electrică, totul fiind proiectat pentru o cât mai bună alimentare cu energie electrică a consumatorilor individuali”, a spus Ungureanu, după şedinţa de marţi a Guvernului.

Citeşte mai mult pe Mediafax

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *