UPDATED Explozie la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia, urmată de un incendiu violent. Un om a murit, alți cinci sunt în spital VIDEO

O explozie s-a produs vineri la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, potrivit Agerpres.  Potrivit ISU Constanţa, a fost înregistrată o victimă, aceasta suferind arsuri pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului. Din primele informaţii incendiul se manifestă violent.

UPDATE 15.10 Unul dintre răniți a murit

Rompetrol a anunțat că un om a murit și alți cinci sunt în spital

“Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranța angajaților noștri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite.

Din păcate, ca urmare a accidentului, 5 dintre colegii noștri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Județean Constanța.

Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alaturi de familiile victimelor în acest moment tragic.

În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp”, a anunțat compania.

UPDATE 13.50 Ce a comunicat Rompetrol

„In cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinariei Petromidia, in cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorină (HPM).

Conform procedurilor interne de gestionare a situatiilor de criza, procesele tehnologice din cadrul rafinariei au fost sistate in conditii de siguranta.

In acest moment, echipele de interventie actioneaza pentru controlul si stingerea incendiului.

Multumim autoritatilor pentru profesionalismul si promptitudinea cu care au reactionat la acest incident”

Focul și fumul puternic se pot observa și de pe plaja din Mamaia, dar și din localitățile din împrejurimi, precum Corbu, potrivit presei locale.

Compania petrolieră nu a comunicat încă nimic pe tema incidentului

A fost activat Codul Roşu de intervenţii pentru acest incident, iar cetățenii din zonă au primit o avertizare Ro Alert cu tilul Alertă Extremă, prin care oamenii au fost sfătuiți să evite zona pe o distanță de 1.000 de metri, să închidă geamurile și să nu se expună la noxe.

Știrea se actualizează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *