Explozie la o conductă de gaze din zona centrală a Bucureștiului. CET Grozăvești s-a oprit pentru că nu mai are gaze

O explozie la o conductă de gaze, fără urmări foarte grave și fără victime, care a avut loc cu puțin timp în urmă, a oprit centrala electrică de termoficare Grozăvești.

În această seară, a avut loc o explozie la o conductă de gaze din București, în zona podului Basarab – Grozăvești

Traficul în zonă a fost restricționat, mai multe mașini de pompieri au fost prezente la fața locului, iar echipele Distrigaz au intervenit la fața locului. Nu s-au înregistrat victime.

Accidentul a afectat însă centrala electrică de termoficare (CET) Grozăvești, operată de Elcen, pentru s-a produs la conducta de gaze care alimenta centrala. În aceste condiții, CET Grozăvești s-a oprit, și nu mai produce nici energie electrică, nici energie termică la momentul transmiterii acestei știri.

Din ce am aflat de la Elcen, operatorul rețelei de gaze, Distrigaz Sud Rețele, va începe în curând alimentarea centralei printtr-o altă conductă. Directorul Elcen, Adrian Tudora, care a ajuns cu puțin timp în urmă la centrală, ne-a spus că vor începe curând manevrele de repornire și că, în această noapte, producția de energie electrică și termică va reveni la normal.

Puterea electrică instalată a CTE Grozăveşti este de 100 MW, iar cea termică de 584 Gcal/h.

1 Comment

  1. Explozia unei conducte de gaz ,în spațiu deschis este dubioasa!
    În spatii deschise nu se pot acumula gaze ,care sa atingă concentrație de explozie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *