Există un interes sporit pentru proiecte hibrid, care combină tehnologia eoliană, cea fotovoltaică şi stocarea – vicepreşedinte ANRE

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, ANRE Nagy-Bege Zoltan, afirmă că investitorii din domeniul energiilor regenerabile apreciază demersul autorităţilor române prin care se vor investi 1,4 miliarde de euro pentru finanţarea capacităţilor de transport şi distribuţie a energiei produse astfel, scrie agenția News.ro

Acesta subliniază că există „un interes sporit” pentru proiecte hibrid, care combină tehnologia eoliană, cea fotovoltaică şi stocarea.

„Este de salutat iniţiativa Ministerului Energiei (privind OUG legată de utliliza banilor din fondul de modernizare – n.r.) Se vor finanţa şi noi capacităţi de producţie, dar din punctul meu de vedere este mult mai important că s-a luat decizia de a acorda finanţare de 1,4 miliarde de euro pentru dezvoltarea capacităţilor de transport şi distribuţie. Din discuţiile pe care le-am avut cu mari investitori din domeniul regenerabilelor, reiese că este un ajutor mult mai consistent pentru marii investitori din regenerabile ca aceste reţele să fie pregătite pentru a racorda aceste noi capacităţi decât un grant acordat direct unui investitor”, a afirmat oficialul ANRE joi, în cadrul conferinţei News.ro Energy road – Energie la tine acasă, ediţia a V-a.

Nagy-Bege Zoltan a subliniat că decizia de a finanţa întărirea reţelelor de transport şi distribuţie este „de apreciat”.

Potrivit acestuia există „un interes sporit” pentru proiecte hibrid, care combină tehnologia eoliană, cea fotovoltaică şi stocarea, el susţine că „probabil va fi nevoie de o ajustare a legislaţiei secundare, mai ales în privinţa racordării”, pentru ca aceste proiecte hibrid să fie sprijinite.

„Dacă avem o legislaţie care încurajează stocarea sau proiectele hibrid interes există şi investitorii solicită mai mult o legislaţie prietenoasă şi sunt dispuşi să investească în asemenea proiecte. Sunt deja exemple din alte ţări care arată că funcţionează foarte bine, România se pretează la asemenea proiecte”, a adăugat oficialul ANRE.

Evenimentul News.ro Energy road – Energie la tine acasă este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *