Eva Energy, furnizor concurenţial cu 17.000 de clienţi, sucombă. Consumatorii au fost preluaţi de FUI

Eva Energy, unul dintre furnizorii  concurenţiali semnificativi care a fost dedicat în special clienţilor casnici de energie şi gaze, nu mai poate asigura consumul de electricitate celor circa 15.000 de clienţi. Aceştia vor fi peluaţi de furnizorii de ultimă instanţă, potrivit unui comunicat al ANRE.

Eva Energz, societate aflată oricum în insolvenţă, nu mai are asumată responsabilitatea echilibrării pentru punctele de racordare ale clienţilor din portofoliu și că nu mai este asigurată furnizarea energiei electrice din nicio sursă a locurilor de consum.

“În scopul asigurării continuității în alimentarea cu energie electrică, prin adresa nr. 15245/21.02.2019, ANRE a notificat furnizorii de ultimă instanţă obligați CEZ Vânzare S.A., ENEL Energie Muntenia S.A., ENEL Energie S.A., E.ON Energie România S.A. și Electrica Furnizare S.A., precum și operatorii de distribuție Delgaz Grid S.A., E-Distribuţie Banat S.A., E-Distribuţie Dobrogea S.A., EDistribuţie Muntenia S.A., Distribuție Energie Oltenia S.A., Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A., Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A., Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A., Societatea Flavus Investiţii și ENEV Avrig preluarea, începând cu data 15.02.2019 (data de la care licenţiatul EVA ENERGY SA nu mai are asumată responsabilitatea echilibrării pentru punctele de racordare ale clienţilor din portofoliu), a locurilor de consum aflate în portofoliul societății EVA ENERGY SA la data de 14.02.2019 pentru care nu este asigurată furnizarea energiei electrice din nicio sursă, în baza prevederilor Legii nr. 123/2012 şi în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. d), art. 5 alin. (1) și (2) lit. d) şi art. 6 alin.(1) din Regulamentul de preluare de către furnizorii de ultimă instanţă a locurilor de consum ale clienţilor finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 12/2017.

Începând cu data de 15.02.2019 şi până la data trecerii locurilor de consum preluate, în condiţiile legii şi ale reglementărilor în vigoare, la un furnizor concurențial, furnizarea de energie electrică şi facturarea consumului de energie electrică pentru aceste locuri de consum, va fi asigurată de către furnizori de ultimă instanţă obligați”, arată ANRE.

EVA Energy SA, un business românesc, a intrat în insolvenţă pe 18 august 2017. Înfiinţată în decembrie 2012, societatea a deținut licenţe pentru furnizarea de energie electrică, dar şi pentru gaze. A fost primul furnizor de energie electrică ce a oferit o alternativă şi consumatorilor casnici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *