Eolica Dobrogea dă în judecată Transelectrica. Acuză pagube de 118 mil.euro

Eolica Dobrogea SRL, care a dezvoltat pentru gigantul spaniol Iberdrola parcul eolian de la Cogealac a dat compania naţională Translectrica în judecată.

Eolica Dobrogea s-a adresat justiţiţei nemulţumită de decizia Transelectrica de a refuza conectarea la sistemul energetic naţional parcul de la Cogealac. Acţiunea în justiţie vizează atât Transelectrica, cât şi ANRE. Primul termen a fost 3 februarie, dar Transelectrica şi ANRE au depus întâmpinare, următorul termen de judecată fiind dstabilit pentru 16 martie. Eolica spune că Transelectrica a refuzat nejustificat să încheie un proces verbal prin care parcul eolian să fie legat la reţeaua naţională, în condiţiile în care dezvoltatorul parcului eolian spune că şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale. Compania solicită executarea contractului de racordare şi emiterea ordinului de începere a lucrărilor pentru conectarea parcului eolian, estimând că, pagubele pe care le suportă din cauza refuzului Transelectrica se ridică la 118 milioane de euro pe an.

Iberdrola intenţionează să construiască în Dobrogea, până în 2017, aproximativ 50 de parcuri eoliene cu o capacitate totală de 1.500 MW.  Partenerul spaniolilor pentru proiectele dezvoltate pe piaţa locală este compania Eolica Dobrogea, firmă care se ocupă, printre altele, de obţinerea tuturor autorizaţiilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *