Potrivit datelor ANRE, producția de energie electrică din surse eoliene a ajuns, în februarie, la 1,9% din totalul național. Turbinele din Dobrogea au asigurat, teoretic, consumul lunar a 690.000 de case.
Producția de energie electrică din surse eoliene a acoperit, în luna februarie, 1,9% din producția națională de electricitate, mai mult decât dublu față de cea consemnată în ianuarie, aceea fiind prima lună din care rapoartele lunare ale ANRE inlcud energia electrică obținută din eoliene. Atunci, eolianul a acoperit 0,8% din producția națională de energie electrică.
La producția din februarie, de 5,44TWh, comunicată de ANRE, rezultă că turbinele eoliene au produs 103.360 MWh în februarie, mai mult decât dublu față de volumul din luna precedentă-aproape 48.000 MWh.
Comparativ, cantitatea de energie produsă din eoliene a fost, în ianuarie, cu doar 0,4 puncte procentuale mai mică decât cea care a avut drept sursă combustibilul lichid, acesta fiind, în cea mai mare parte, păcură arsă în termocentralele clasice.
Potrivit unui calcul mai vechi al e-nergia.ro, energia eoliană produsă în România, în ianuarie, ar fi acoperit necesarul de electricitate pentru 319.000 de gospodării. Utilizând același algoritm, în februarie producția ar fi ajuns pentru consumul a aproape 690.000 de gospodării.
Din datele ANRE reiese că cel mai mare producător de energie eoliană este, Tomis Team, subsidiară a grupului CEZ, care operează parcul eolian de la Fântânele. Compania a avot o cotă de 1,1% din toată producția națională de energie electrică, în primele două luni ale anului.