Eni va dezvolta împreună cu KazMunayGas noi proiecte în domeniul regenerabilelor în Kazahstan

Grupul petrolier Italian Eni intenționează să extindă business-urile din sectorul energiei eoliene și solare din Kazahstan și să dezvolte noi proiecte de energie regenerabilă, hidrogen și biocombustibil, potrivit presei de specialitate

Gigantul energetic italian Eni a semnat la începutul săptămânii mai multe acorduri acorduri cu comapania națională de petrol și gaze din Kazahstan, KazMunayGas, pentru extinderea portofoliului de proiecte din zona energiei regenerabile din țara asiatică, scrie publicația specializată Upstream Online.

Eni a confirmat că șeful executivului companiei, Claudio Descalzi, s-a întâlnit luni cu președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev, și cu prim-ministrul Askar Mamin, compania semnând acorduri de cooperare pentru dezvoltarea proiectelor regenerabile, hidrogen și biocombustibil în Kazahstan.

Noua strategie se bazează pe activitatea existentă a Eni în sectorul energiei regenerabile din Kazahstan, aflată încă la început de drum în țara asiatică. Filiala locală a companiei italiene, ArmWind, este deja implicată în două parcuri eoliene și o centrală fotovoltaică, care au o capacitate totală combinată de aproximativ 150 MW.

„Acordurile semnate astăzi îmbunătățesc colaborarea noastră istorică cu Kazahstanul, orientând-o în continuare către un viitor cu emisii reduse de carbon”, a spus Descalzi. „Pe lângă proictele eoliene și solare, Eni va folosi toate tehnologiile sale proprii, dezvoltate în ultimii ani și axate pe tranziția energetică”, a mai spus el.

Eni activează în Kazahstan din 1992, unde este operator al câmpului petrolier Karachaganak, și este partener în diferite proiecte din Marea Caspică, alături de compania națională kazahă. Eni a lansat primul său proiect de energie regenerabilă din Kazahstan anul trecut, parcul eolian de 48 MW Badamsha, și în prezent execută a doua fază a acestui proiect, care va dubla capacitatea parcului De asemenea, a început lucrările la o centrală fotovoltaică de 50 MW în sudul Kazahstanului la începutul acestui an.

KazMunayGas controlează grupul Rompetrol (KazMunayGas International), care administrează cea mai mare rafinărie din România, Petromidia, și unl dintre principalele lanțuri de distribuție a produselor petroliere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *