Engie România vrea să-şi dubleze capacitatea de producţie în regenerabil în acest an

Engie România intenţionează să-şi dubleze, în acest an, capacitatea de producţie a energiei verzi, în acest sens fiind făcute demersuri concrete prin construirea a două parcuri, în Prahova şi Galaţi, a afirmat, marţi, directorul general al Engie România, Nicolas Richard, la Zf Power Summit.

„Suntem deja un producător de energie verde, vrem să dublăm capacitatea noastră şi am făcut deja demersuri concrete: construim două parcuri în Prahova şi în Galaţi (…) Vrem să creştem capacitatea de producţie a energiei verzi, să vindem şi mai multă electricitate. Suntem în prezent un actor important, dar nu în top 5. Un target pentru noi este de a creşte pe zona de electricitate şi vrem să facem asta cu energie verde”, a menţionat Nicolas Richard, la ZF Power Summit, întrebat despre planurile companiei pentru 2024.

El a subliniat că, din 2005, compania a investit extrem de mult în reţeaua de gaze pentru a fi sigură că are o reţea fiabilă, adaptabilă.

„Anul trecut am conectat aproximativ 70.000 de clienţi, am extins reţeaua cu 642 de km şi am modernizat mai mult de 140 km. Continuăm să investim în reţea deoarece credem că acesta este un element crucial de cum se abordează tranziţia energetică. Credem foarte mult că gazul, mai ales în România, are un rol extrem de important – şi asta înseamnă că trebuie să avem o reţea care este extrem de bine structurată şi fiabilă”, a precizat Richard.

Engie deține, în România, două parcuri eoliene cu o capacitate de aproape 100 MW, în județele Brăila și Galați, și patru parcuri fotovoltaice, cu o capacitate instalată totală de aproape 24 MW, în județele Araf, Harghita, Buzău și Teleorman.

La începutul lunii septembrie 2023, ENGIE a demarat lucrările pentru parcul fotovoltaic de la Gemenele, județul Brăila, un proiect greenfield, dezvoltat de echipele companiei

“Amplasat pe un teren de 14 hectare de lângă parcul eolian Gemenele pe care Engie Romania îl operează, parcul fotovoltaic va avea o capacitate instalată de 9.316 MWp și va fi construit în următoarele luni. La finalizarea șantierului, parcul fotovoltaic și cel eolian existent (cu o capacitate instalată de 47,5MW) vor avea aceleași puncte de conectare la rețea și vor deveni una dintre primele centrale hibride din surse regenerabile din România”, informa Engie atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *