Engie oferă servicii gratuite de reparaţii pentru persoanele vulnerabile de peste 65 de ani din Bucureşti

Persoanele de peste 65 de ani din Bucureşti, fără susţinători sau altă formă de ajutor, selectaţi de către Direcţia de Asistenţă Socială a Capitalei, vor beneficia gratuit, pe perioada stării de urgenţă, de o gamă largă de servicii de reparaţii efectuate de Engie România, scrie Agerpres.

„În contextul pandemiei COVID-19, Engie România vine în sprijinul persoanelor vulnerabile de peste 65 de ani, din Bucureşti, care au nevoie de reparaţii urgente ale aparatelor electrocasnice sau ale instalaţiilor sanitare. Pe perioada stării de urgenţă, beneficiarii, persoane de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, selectaţi de către Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti, vor beneficia gratuit de o gamă largă de servicii de reparaţii. Echipele de tehnicieni care vor efectua lucrările sunt angajaţi ai subsidiarei Engie Servicii, lider pe piaţa serviciilor energetice, sau fac parte din reţeaua arondată Ajusto.ro, platformă online de meseriaşi a Engie România, care oferă servicii pentru acasă. Echipa Ajusto.ro va asigura interfaţa cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti prin dispecerizarea comenzilor către tehnicieni, precum şi monitorizarea tuturor lucrărilor efectuate”, se arată într-un comunicat al Engie România remis marţi AGERPRES.

Echipele vor realiza gratuit servicii care au fost identificate ca urgente, cum sunt: reparaţii electrocasnice (frigider, cuptor, plită, aragaz sau maşină de spălat rufe), instalare maşini de gătit pe gaz (aragaz, plită pe gaz (fără decupare în blat), cuptor pe gaz), reparaţii instalaţii sanitare (înlocuire racord flexibil, înlocuire robineţi fisuraţi, remedierea scurgerilor de apă, înlocuire ţeavă fisurată în locuinţă, înlocuire scurgere chiuvetă/cadă, desfundare scurgeri, remediere rezervor defect vas toaletă), reparaţii electrocasnice (maşină de spălat rufe, boiler electric, cuptor electric, plită electrică (fără decupare în blat).

Potrivit comunicatului citat, echipa de specialişti care va presta serviciile la domiciliul beneficiarului va respecta măsurile de protecţie recomandate, respectiv acelea de a purta măşti, mănuşi şi protecţie la pantofi, precum şi recomandările în vigoare cu privire la distanţa socială impusă de autorităţi şi specialişti şi la dezinfectarea în mod corespunzător a mâinilor, după fiecare intervenţie efectuată.

Beneficiarii eligibili sunt persoanele în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, cu domiciliul în Bucureşti. Pentru a beneficia de servicii se poate utiliza numărul de telefon gratuit 0800821218, pus la dispoziţie de Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

Engie România s-a alăturat luptei împotriva COVID-19 cu o donaţie în valoare de 250.000 de euro în sprijinul cadrelor medicale din prima linie şi al pacienţilor afectaţi de virusul COVID-19. Fondurile au fost direcţionate către trei organizaţii: Crucea Roşie Română şi Dăruieşte Viaţă, în cuantum de 100.000 de euro fiecare, pentru achiziţia de echipamente pentru cadrele medicale, precum şi de aparate de ventilaţie sau materiale de strictă necesitate pacienţilor confirmaţi cu COVID-19. Alţi 50.000 de euro au fost alocaţi pentru îngrijirea pacienţilor cu boli oncologice, externaţi din spitalele destinate exclusiv pacienţilor cu COVID-19 şi pentru care HOSPICE Casa Speranţei rămâne o alternativă pentru continuarea tratamentului a cărui lipsă le-ar pune vieţile în pericol.

Printr-un parteneriat cu IVECO România, Engie România a donat către Crucea Roşie Română gaz natural comprimat pentru vehicule, necesar pentru a transporta alimente şi materiale de strictă necesitate către instituţii şi persoane afectate de COVID-19 din întreaga ţară.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Engie România este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Engie Servicii, Engie Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. Engie România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *