Engie a lansat Engie One, “primul produs integrat de electricitate, gaz şi servicii tehnice de pe piaţă”. Cât e factura lunară

Engie Romania, unul dintre cei doi mari furnizori şi distribuitori  lansează un produs integrat, prin care furnizează electricitate, gaz și servicii tehnice cu un singur contract și o singură factură, cu valoare fixă lunară, timp de doi ani, potrivit unui anunţ al companiei.

“Acesta este primul pachet integrat constând în furnizarea de electricitate, gaz şi servicii tehnice pentru siguranţa locuinței (verificări și revizii tehnice ale instalației de gaze naturale și centralei termice) ce poate fi accesat online prin încheierea unui singur contract. Pentru toate aceste servicii clientul va primi lunar o singură factură, cu o valoare fixă, stabilită în funcţie de tipul de locuinţă cu o regularizare financiară o singură dată, anual. Clienții au posibilitatea de a alege oferta de preț cu valabilitate de 12 sau 24 de luni, printr-un proces de contractare simplu, în trei paşi, pe site-ul engie.ro”, se arată într-un comunicat al Engie.

ENGIE One se adresează clienților și non-clienţilor care beneficiază de încălzirea cu centrală termică individuală pe bază de gaze naturale din Bucureşti şi din judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Ca un exemplu, pentru Bucureşti, compania are un preţ de furnizare a energiei electrice de 0,39 lei/kWh şi pentru gaz de 0,134 lei/kWh, la care se adaugă un abonament de 0,6 lei pe zi şi servicii tehnioce gratute, adică verificarea/revizia periodică a instalaţiilor de utilizare a gazelor şi verificarea tehnică periodică a unei centrale termice cu o putere de 35 kWh.

Preţurile de furnizare conţin următoarele următoarele servicii reglementate: de transport, de echilibrare, de distribuţie, de înmagazinare, după caz, la care  se adaugă contravaloarea certificatelor verzi, contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă, acciza şi TVA.

Un astfel de pachet, pentru consumul unui apartament de trei camere din Bucureşti, este de 235 de lei pe lună, preţ fix pe doi ani, aferent unui consum mediu de electricitate de 150 kWh şi al unuia de gaze de 800 kWh.

Pentru un apartament de două camere, tot din Bucureşti, factura este estimată de Engie la 182 de lei pe lună, iar pentru o casă (consum mediu de gaz  de 1.500 kWh/lună şi de electricitate de 250 kWh/lună) la 396 de lei pe lună.

Prețul pachetului integrat de electricitate, gaz și servicii tehnice Engie One este mai mic decât suma prețurilor componentelor dacă acestea ar fi contractate individual de la Engie Romania, spune compania.

,,Experienţa clientului cu brandul este un diferenţiator cheie pe o piaţă a energiei tot mai dinamică şi concurenţială. De aceea, prin lansarea produsului ENGIE One răspundem așteptărilor clienților de simplitate – prin contractarea online a unui pachet integrat de energie – și de predictibilitate asupra costurilor. Numele ofertei este sugestiv, sintetizează atributele produsului, precum şi poziţionarea companiei pe piaţa de energie.’’, declară Eric Stab, Preşedinte Director General al ENGIE Romania

Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ) este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds.

Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,7 milioane de clienţi, operează o reţea de 19.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au aproximativ 3.700 de angajaţi.

3 Comments

  1. Buna ziua,mar interesa bransatul la o casa noua cit mar costa?mentionez ca este cartier nou infintat si curentul este o problema in zona.multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *