Engie a început construcția unui parc fotovoltaic în județul Brăila, amplasat lângă unul eolian pe care îl deține. Va fi “una dintre primele centrale hibride”

Grupul Engie, unul dintre cei mai importanți actori pe piața de furnizare și distribuție de gaze din România, dar care are și proiecte în regenerabil, a demarat lucrările la un parc fotovoltaic în județul Brăila, potrivi datelor oficialilor companiei, transmise redacției noastre.

La începutul lunii septembrie, ENGIE a demarat lucrările pentru parcul fotovoltaic de la Gemenele, județul Brăila, un proiect greenfield, dezvoltat de echipele companiei, arată Engie.

“Amplasat pe un teren de 14 hectare de lângă parcul eolian Gemenele pe care Engie Romania îl operează, parcul fotovoltaic va avea o capacitate instalată de 9.316 MWp și va fi construit în următoarele luni. La finalizarea șantierului, parcul fotovoltaic și cel eolian existent (cu o capacitate instalată de 47,5MW) vor avea aceleași puncte de conectare la rețea și vor deveni una dintre primele centrale hibride din surse regenerabile din România”, arată Engie.

Fiecare kWh produs de noua centrală fotovoltaică va reduce cu 0,3-0,5 kg nivelul de CO2. Astfel, economia anuală estimată de CO2 se ridică la aproximativ 3.900 de tone, mai arată Engie.

Engie deține, în România, două parcuri eoliene cu o capacitate de aproape 100 MW, în județele Brăila și Galați, și patru parcuri fotovoltaice, cu o capacitate instalată totală de aproape 24 MW, în județele Araf, Harghita, Buzău și Teleorman.

La nivel global, grupul francez Engie operează capacități de 11.800 MW în eolian și 4.200 MW în fotovoltaic, la care se adaugă centrale hidroelectrice cu o capacitate de 21.000 MW

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *