Enel X România instalează un parc solar de 3 MW pentru WDP România

Enel X România construieşte un parc solar cu o capacitate totală instalată de aproape 3 MW pentru dezvoltatorul de spaţii logistice WDP (Warehouses De Pauw Romania).

Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, parteneriatul reprezintă primul proiect Enel X România semnat cu un dezvoltator de spaţii logistice.

Sistemele fotovoltaice fac parte dintr-un proiect extins şi vor fi instalate pe acoperişurile clădirilor companiei, aflate în localitatea Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Instalaţia cuprinde aproape 6.700 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de aproape 3.600 MWh şi economii anuale substanţiale la factura de electricitate. Totodată, proiectul va contribui la reducerea cu aproape 800 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

„Dezvoltarea unui business sustenabil prin instalarea de panouri fotovoltaice nu mai este un trend, ci devine o cerinţă la nivel global, datorită dezideratului de reducere a emisiilor de carbon. Aceste sisteme sunt cu atât mai importante în contextul actual al crizei energiei şi schimbărilor climatice. Vorbim despre tehnologii şi echipamente utilizate de Enel X cu o performanţă şi fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu expertiză mondială pe piaţa sistemelor fotovoltaice. Investiţiile în surse de energie regenerabilă nu mai ţin doar de reducerea costurilor, ci şi de a privi viitorul într-un mod sustenabil”, a declarat Mirel Jarnea, head of e-Industries Enel X Romania.

Mihai Budurca, project manager la WDP România a subliniat că instalarea acestui parc solar este un exemplu clar al uneia dintre măsurile sustenabile stabilite în cadrul Planului de acţiune climatică al WDP, care prevede o companie net-zero până în 2050.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste un milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel şi lider în sectorul soluţiilor energetice avansate. Enel X România oferă soluţii complete clienţilor industriali şi comerciali pentru producerea locală a energiei electrice folosind atât panouri fotovoltaice, cât şi sisteme avansate dedicate e-city şi e-home,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *