Proiectele, de care vor beneficia firmele Gema Superb, Masofma şi Gemi Center, presupun amplasarea a 1.500 de panouri fotovoltaice pe acoperişurile clădirilor celor trei operatori economici, precum şi instalarea de soluţii de infrastructură electrică şi staţii JuicePole de încărcare pentru vehiculele electrice.
„Soluţiile Enel X România de eficienţă energetică destinate companiilor permit generarea independentă a energiei electrice, creşterea gradului de flexibilitate energetică şi a profitabilităţii, prin reducerea costurilor cu energia electrică, precum şi reducerea impactului asupra mediului, prin scăderea amprentei de carbon. Investiţiile celor trei firme din Arad arată că tot mai mulţi antreprenori români sunt interesaţi de energia curată, din surse regenerabile, atât pentru reducerea costurilor, cât şi datorită sustenabilităţii acesteia”, a declarat Marius Chiriac, head of B2B, Enel X România.
Sistemul instalat pe clădirile Gema Superb din Sebiş (judeţul Arad) va contribui la reducerea cu 114,2 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Panourile amplasate la Gemi Center din Arad vor reduce emisiile de dioxid de carbon cu 48,6 tone/an, în timp ce sistemul fotovoltaic instalat la firma Masofma (localitatea Sebiş) va contribui la reducerea cu 61,8 tone /an a emisiilor de dioxid de carbon.
Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este liderul mondial în soluţii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global. Compania a instalat 110 MW de capacitate de stocare, iar, în sectorul mobilităţii electrice, în jur de 130.000 de puncte publice şi private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.
Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.